Afdeling Catering

Gebruikerswaardering:  / 1
ZwakZeer goed 

Afdeling Catering

 

 

Een feestje, verjaardag, receptie of een ander gezellig samenzijn en geen tijd of zin in lange voorbereidingen en rommel in de keuken? Kom dan even bij ons binnenlopen. Uw feest is namelijk niet compleet zonder lekker eten en drinken.

Verras personeel, vrienden en familie met onze heerlijke hapjes, gerechten en drank uit het middenoosten voor een heerlijke oriëntaalse sfeer. Al 12 jaar verzorgen wij catering voor Nijmegen en ver daarbuiten. Bel voor een afspraak of kom gezellig langs..

 

1. TZARZIKI (CACIKI)

 De bekende Griekse voorgerecht gemaakt van dikke Griekse yoghurt met Turkse komkommer, verse dille, knoflook en speciale kruiden uit onze eigen keuken.

 

 2. LINZENSOEP

 

De beroemde Turkse oranje linzensoep met verschillende soorten kruiden (paprikapasta, tomatenpasta en gedroogde mint) en verse Turkse brood.

 

3. COBAN SALATA

 

Een salade van verse groente (tomaten, komkommer, peterselie, bosuitjes, olijven, rucola, fetakaas en Turkse sla.

 

 4. COUSCOUS

 

Couscous is een zeer populair gerecht uit Noord-Afrika en het middenoosten. Couscous bestaat uit heel kleine pastakorrels van gemalen durumtarwe. Het wordt klaar gemaakt met verse groente (bosuitjes, Turkse peterselie, mint, paprikapasta, tomatenpasta en diverse speciale kruiden.

 

5. BIBER DOLMA ( PAPRIKA GEVULD MET RIJST)

 

 

De bekende Turkse, Griekse en Koerdische hoofdgerecht. De Turkse paprika wordt gevuld met een goede kwaliteit Italiaanse rijst met tomaat en paprikasaus, verse peterselie, mint en diverse soorten kruiden. Naar wens kan het met of zonder vlees gevuld worden.

 

6. PATLICAN DOLMA ( AUBERGINE GEVULD MET RIJST)

 

 

De bekende Turkse, Griekse en Koerdische hoofdgerecht. De Turkse aubergines zijn gevuld met een goede Turkse rijst met tomaat en paprikasaus, verse peterselie, mint en diverse soorten kruiden. Naar wens kan het met of zonder vlees gevuld worden.

 

7. SARMA DOLMA (WIJNBLADEREN GEVULD MET RIJST)

 

De bekende Turkse, Griekse en Koerdische hoofdgerecht. De wijnbladeren zijn gevuld met een Turkse rijst met tomaat en paprikasaus, verse peterselie, mint en diverse soorten kruiden. Naar wens kan het met of zonder vlees gevuld worden.

 

8. PILAV (TURKSE OF INDISCHE BASMATI RIJST)

 

Het hoofdgerecht in het middenoosten dat gemaakt wordt van kwalitatief goede rijst. Naar wens kan er amandel, kikkererwten, kipfile, safraan en rozijnen worden toegevoegd.

 

 9. BULGUR PILAV (BULGUR RIJST)

 

Bulgur heeft een belangrijke plek in de Turkse keuken. Het is gezond, goedkoop en zeker heel lekker. We eten het vaak met augurken, rode ui en cacik. Er zijn verschillende bulgur groten; van fijn tot grove korrel. Met de grove bulgur maken we een soort rijst. We noemen dit bulgur rijst.

 

10. LAMSKEBAB

 

Turkse kebab gemaakt van lamsvlees bereid met speciale lamskruiden.

 

 11. KIPSPIESJES (KEBAB)

 

Kipfile op een spies bereid met verschillende kruiden.

 

 12. BAKLAVA

Baklava bestaat uit laagjes filodeeg, dat op bladerdeeg lijkt, gevuld met gemalen stukjes noot, walnoot of pistache. Het geheel wordt, na het bakken, doordrenkt met een zoete siroop van suiker of honing.

Vaak wordt de baklava op een grote schaal gemaakt, en vervolgens in kleine stukjes gesneden. Omdat de baklava erg zoet en vet is, is hij ook zeer machtig. Daarom wordt er vaak Turkse koffie bij gedronken, en in de toeristische gebieden wordt hij ook wel met een bolletje ijs geserveerd.

 

 13. VRUCHTENSALADE

 

Een vruchtensalade of ook wel fruitsalade genoemd, is een salade die bestaat uit allerlei soorten verse vruchten en stukjes fruit.

Veelvoorkomend fruit is deze salades zijn onder andere: appel, peer, banaan, mandarijn, kiwi, meloen, aardbei, sinaasappel, druiven, watermeloen, granaatappel, mango.

Een vruchtensalade is eerder als nagerecht bedoeld, of als tussendoortje. Lekker voor naast de baklava!!

 

14. OLIJVENSALADE

 

 

 

 

Wij Verkoop wel meer dan 15 verschillende soorten verse olijven.

Hier een kleine greep uit onze assortiment:

- Olijven met ansjovis

- Olijven met paprika

- Olijven gevuld met amandelen

- Olijven gevuld met een teentje knoflook

- Olijven met citroen, koriander en kruiden

- Olijven met sambal

- Olijven met ayvar en walnoten

- Griekse kalamata olijven

- Groene en zwarte olijven met of zonder pit

- Dunya olijven, met kruiden en knoflook (dit zijn de best verkochte olijven!)

 

 15. TAPASHAPJES

 

In onze vitrine staan wel 20 soorten hapjes! Wel 5 verschillende soorten vishapjes en 3 verschillende soorten paprika gevuld met fetakaas. Champignons en zongedroogde tomaten zijn natuurlijk niet te missen. Heeft u allergie voor melk van de koe? Probeer dan onze schapen of geitenfeta!

 

16. TURKS BROOD

Turks brood is een plat brood, dat meestal rond of ovaal van vorm is, ongeveer ter grootte van een pizza. Het is zeer luchtig. De Turkse naam voor dit type brood is pide. Het is niet te missen bij een oosters maaltijd!

 

 17. DRANKEN

 

Aparte dranken die je niet zomaar overal kunt krijgen denk aan

- Puur granaatappelsap

- Puur mangosap

- Guavasap

- Guanabanasap

- Lycheesap

- Ananassap

- Cocossap

Deze en nog veel meer zijn te verkrijgen in onze wereldsupermarkt.

 

 18. TURKSE WIJN EN BIER

   

Turkije is een van de grotere wijnproducenten ter wereld; er zijn circa 1100 verschillende druivensoorten in Turkije waarvan in totaal 34 soorten gebruikt worden voor de wijnbouw. Pamukkale en Yakut zijn een van de soorten wijn die erg bekend zijn en veel wordt gedronken. Natuurlijk kunnen wij die niet missen in ons assortiment.